„A South Fork híd árvíz utáni újbóli megnyitása 1940 novemberében. 1941 (?)” – ez a felirat látható egy kanadai virtuális múzeum fotóalbumában, de nem is az elnevezés a lényeg, hanem ami a képen látszódik: egy első pillantásra nem odaillő alak, aki minha a jövőböl csöppen volna oda. A felfedezést a  forgetomori.com tette, akik feltették a kérdést:  mennyire lehetséges, hogy 1940-ben egy kanadai híd újraavatásánál feltűnjön egy napszemüveges, fiatal férfi, furcsa pólóban.

Ugyanis a szerző azt bizonygatja, hogy abban a korban is volt ilyen napszemüveg, sőt, nem is póló, hanem pulóver van a napszemüveges férfin. Márpedig a pulóveren igenis lehet olyan mintázat, amelyet a korabeli technikával felvihettek az anyagra. Sőt a férfi fényképezőgépéhez is volt hasonló 1940 táján. Vagyis nem odaretusált időutazóról lehet szó, hanem lehetett egy extravagáns kortárs is a képen – de végül nem ez a konklúzió.

A szerző ugyanis észrevette, hogy mintha nem lenne elég hely egy ilyen alak elhelyezésére a képen. És az is furcsa, mintha a mellette-mögötte álló másik alak tartaná a napszemüveges alak fényképezőgépét, ami mégiscsak furcsa.

Más blogok és fórumok is foglalkoznak a képpel. Ezeken azt elemzik a hozzászólók, hogy a napszemüveget mégiscsak „megphotoshopolhatták”, hiszen az oldala el van takarva, márpedig erre miért lett volna szükség 1940-ben?

Íme az ominózus kép: